top of page

Aspergerisotto met zalm

Genieten van aspreges!

Aspergerisotto met zalm

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

25

gemiddelde waardering 2 uit 5

4 personen

500 gram risottorijst

100 gram roomboter

4 sjalotten, gesnipperd

1 liter aspergebouillon (zie recept)

2 bouillonblokjes (groente- of kip)

300 ml witte wijn

400 gram asperges, in stukjes

200 gram oude brokkelkaas (brokkel) of Parmezaanse kaas, geraspt

200 gram gerookte zalmsnippers

3 eetlepels fijngehakte peterselie

Schil de asperges en snijd ongeveer 3 cm van de onderkant af. Maak van de schillen en de onderkanten een bouillon door ruim een liter water in een pan te doen met 2 groente- of kippenbouillonblokjes en dit 20 minuutjes te laten koken.

Verwarm de helft van de boter in een ruime pan met dikke bodem. Bak hierin de sjalotten glazig. Voeg dan de rijst toe en laat deze een paar minuutjes meebakken. Blus af met de witte wijn, laat de alcohol verdampen (dit kun je ruiken).

Voeg de stukjes asperge toe. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf soms even omroeren en voeg steeds wat bouillon toe als het te droog wordt. Laat dit op laag vuur koken, ongeveer 20 minuutjes. Je moet even proeven, als de rijstkorrel nog een lichte bite heeft, kun je het vuur uit zetten en de risotto een paar minuten laten rusten. (Het moet er uit zien als een dikke, natte pap.)

Voeg dan laatste helft van de roomboter, de geraspte kaas, de zalmsnippers en de gehakte peterselie toe. Breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.

In plaats van peterselie kun je ook dragon of dille gebruiken.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page