Aspergemousse met zalm
Mooi klein gerechtje als amuse
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
5
4 personen
200 gram groene asperges, gekookt
50 gram zalmsnippers
100 ml slagroom
Dille om te garneren
½ eetlepel citroensap
1 blaadje gelatine
Zout en peper
Week de gelatine in koud water. Snijd de kopjes van de asperges (om te garneren) en zet apart. Snijd de asperges in stukken en pureer deze met een staafmixer. Doe dit in een pannetje en verwarm het. Doe het geweekte blaadje gelatine erbij en meng goed door elkaar. Laat afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en roer dit samen met het citroensap door het asperge-mengsel. Breng op smaak met wat zout en peper. Niet te veel zout, de zalmsnippers zijn ook zout. Vul amuseglaasjes met de aspergemousse, doe hier wat zalmsnippers op en garneer met de dille en de kopjes.
* Je kunt er ook nog wat zalmeitjes op doen, dat geeft helemaal een luxe uitstraling.