top of page

Appeltaart

Dit is echt de allerlekkerste!

Appeltaart

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

30

60

gemiddelde waardering 3 uit 5

Springvorm 24 cm, 6-8 stukken

1 kilo goudrenetten

125 en 75 gram suiker

1 tl-kaneel

250 gram zelfrijzend bakmeel

1 zakje vanillesuiker

Snufje zout

150 gram roomboter

2 eieren

2 beschuiten

Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakjes (of nog gemakkelijker, gebruik een keukenmachine met dunne snij-bladen). Vermeng 75 gram suiker met het kaneel en meg dit door de appels. Laat de appels uitlekken in een zeef of vergiet.


Doe het bakmeel, 125 gram suiker, vanillesuiker, 1 ei, zout en de boter in een kom  en kneed het tot een compacte massa. Verdeel het in 3 gelijke bollen en maak die iets plat (gemakkelijker plat te rollen straks). Doe hier vershoudfolie over en laat 15 minuten rusten in de koelkast.


Bekleed een springvorm met bakpapier. Wrijf de beschuiten door een zeef. Neem een deegbal en rol deze uit voor de bodem van de springvorm, maak van de tweede bol deeg de zijkant/rand (het ‘teveel aan deeg’ langs de randen wegsnijden). Op de bodem van het deeg de gezeefde beschuiten verspreiden, en vervolgens de appelschijfjes in de vorm doen. Maak als laatste het ‘deksel’ van de taart met de laatste bol deeg. Druk deze mooi aan bij de randen. 


Bestrijk de taart met een losgeklopt ei en laat midden in de over in ongeveer 60-75 minuten gaar en goudbruin worden. Even laten rusten voordat je de taart aansnijdt, dan kunnen de sappen in de taart trekken.

· Ik maak deze taart meteen in 2-voud. Je bent dan maar 15- 20 minuutjes meer tijd kwijt aan het maken van een extra taart. Doe nog geen ei op het deeg en bewaar deze goed afgesloten in plastic ongebakken in de vriezer. Mocht je dan een keer een taart nodig hebben, laat je deze ontdooien, alsnog het geklopte ei over het deeg en afbakken. Je kunt de taart zeker een paar weken in de vriezer bewaren.

· Je kunt er ook nog wat in rum gewelde rozijnen in doen… ook erg lekker.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page