Appelmoes
Zelfgemaakt is altijd zoveel lekkerder!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
6-8 personen
6 goudrenetten
2-3 eetlepels suiker
1 theelepel kaneelpoeder
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd stukken van ongeveer 3-3 cm. Doe dit in een pan met een dikkere bodem en doe er een klein laagje water bij van ongeveer 2-3 cm. De appels hoeven niet onder te staan.
Doe de suiker en het kaneelpoeder erbij en breng aan de kook. Zodra het kookt het vuur laag en 10 minuten tot een kwartiertje laten pruttelen met het deksel op de pan terwijl je steeds even omschept. Je kunt zelf kiezen of je er nog grove stukken appel in wilt hebben, of alles helemaal fijn laat koken. Je zou het ook nog kunnen pureren met de staafmixer.
· Ik gebruik het liefst goudrenetten voor de appelmoes, die zijn ook lekker zuur en fris.
· Je kunt dit gerecht goed invriezen.
· Suiker naar smaak toevoegen. Van mij hoeft het niet zo heel erg zoet te zijn.