top of page

Appelflapjes

De snelle versie

Appelflapjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 stuks

4 plakjes roomboter bladerdeeg

1 grote goudrenet

4 eetlepels suiker

2 theelepels kaneel

1 ei, losgeklopt

Verwarm de oven voor op 185 graden. Schil de appel en snijd deze in 4 ongeveer even dikke plakken. Neem een uitsteek-rondje en verwijder het klokhuis. Neem een plakje bladerdeeg en snijd deze zoals op de afbeelding aangegeven. Dus in de hoeken naar bijna het midden van het bladerdeeg (ongeveer een halve centimeter van de rand verwijderd).


Meng de suiker met de kaneel in een diep bord. Haal een schijf appel door de kaneelsuiker, zorg ervoor dat zowel aan de bovenkant als de onderkant, maar ook de zijkanten bedekt zijn met een laagje kaneelsuiker. Plaats de schijf in het midden van het bladerdeeg en klap de hoeken terug naar het midden van de appel. Doe dit ook met de overige appelschijven en bladerdeeg. Plaats dan de appelflapjes op een ovenblad bekleed met een bakpapiertje.


Bestrijk met een kwastje wat van het losgeklopte ei over het bladerdeeg. Bak de appelflapjes in ongeveer 15-20 minuten gaar en goudbruin.· Je kunt natuurlijk elke appel die je wilt gebruiken, maar het lekkerst is dit met een goudrenet. Die is zuurder en een goede combinatie met de suiker en kaneel.

· Snelle versie, omdat je niet hoeft te raspen.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page