top of page

Advocaat

Niet alleen voor ‘oude dames’ 😉

Advocaat

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

20

gemiddelde waardering 2 uit 5

Ongeveer 500 ml

12 eidooiers

1theelepel vanille-essence

250 gram kristalsuiker

350 ml Korenbrandewijn

Doe de eidooiers, de vanille-essence en de suiker in een kom van glas of aluminium. Meng goed door elkaar met een garde. Neem een pannetje en vul deze met een laagje water, en breng het water aan de kook. De kom waar het ei-mengsel in zit, mag NIET het water raken.  (Anders krijg je een omelet). Temper het vuur, maar zorg dat het water blijft koken. Blijf op medium stand mixen en voeg, als de substantie iets dikker wordt, beetje bij beetje de Korenbrandewijn toe. Blijf mixen totdat het de dikte heeft van een dunne vla. (Dit kan een minuutje of 8-12 duren!)  De temperatuur mag niet boven de 85 graden komen. Voel eventueel met je vinger voor de warmte.


Vul de gootsteen met een laagje koud water. Neem de kom van de pan en zet deze in het water terwijl je blijft roeren met een garde of met de mixer. Doe dit een minuutje of 3-4. Klaar! Je kunt het zo eten/drinken. Lekker met een beetje geklopte slagroom, bij een bolletje ijs als dessert of bij een meringue met wat geraspte chocolade.

· Geduld is nodig bij dit recept, en een mixer is ook aan te raden!

· Van de eiwitten kun je weer een mooie meringue maken, met advocaat en slagroom, of met vruchten

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page