Aardbeien met een basilicumsabayon
Wat een heerlijke en bijzondere combinatie
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
2 bakjes aardbeien van 500 gram
4 eidooiers
4 eetlepels fijne kristalsuiker
300 ml prosecco ;-)
8 blaadjes basilicum, fijngesneden
Maak de aardbeien schoon en haal de kroontjes eraf. Grote exemplaren even halveren.
Breng in een pannetje een laagje water aan de kook, draai het vuur laag en zet een kom met de eidooiers en de suiker op de pan. (De onderkant van de kom mag het water niet raken!) Klop met de mixer of een garde de eidooiers en de suiker tot een lichtgele en romige massa. (Dit kan ook met een garde, maar ik krijg dan een lamme arm...) Voeg dan de prosecco toe en mix tot een mooie schuimige massa. Als je een '8' kunt maken in het schuim, is het klaar.
Snijd de basilicumblaadjes heel erg fijn en spatel deze door de sabayon. Bewaar een beetje om te garneren.
Verdeel de aardbeien over een paar kommetjes of glazen en verdeel de sabayon over de aardbeien. Garneer eventueel met wat fijngesneden basilicum. (Maar dat kan ook met een blaadje verse munt.)