top of page

Aardappelpuree

Op deze manier is een gekookte en gepureerde aardappel zo lekker

Aardappelpuree

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

30

gemiddelde waardering 2 uit 5

4-6 personen

1 kilo kruimige aardappelen

250 ml slagroom

een klontje roomboter

Zout en peper

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 3-3 cm. Doe dit in een pan met water en kook gaar. (Dit gaat sneller dan 'normaal' aardappelen koken, omdat de stukjes kleiner zijn.) Zodra de aardappelen gaar zijn, afgieten. (Prikken met een mes, als je gemakkelijk in het stukje aardappel schuift, is het gaar.)

Maak de aardappelblokjes fijn met een stamper of een puree-pers. Met een puree-pers krijg je een mooiere zalvige puree zonder klonten of stukjes. Met een staafmixer raad ik af,  de structuur is dan niet prettig! Verwarm de slagroom in een pannetje, dan koelt de aardappelpuree niet te veel af. Doe er een klontje roomboter en de slagroom bij de puree.  Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.

Je kunt de puree 'opleuken' door er een wat versgesneden bieslook of bijvoorbeeld een paar blaadjes tijm doorheen te doen. Een ander soort zout maakt het ook weer grappig, bijvoorbeeld gerookt zout.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page