Aardappelpuree
Op deze manier is een gekookte en gepureerde aardappel zo lekker
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
30
4-6 personen
1 kilo kruimige aardappelen
250 ml slagroom
een klontje roomboter
Zout en peper
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 3-3 cm. Doe dit in een pan met water en kook gaar. (Dit gaat sneller dan 'normaal' aardappelen koken, omdat de stukjes kleiner zijn.) Zodra de aardappelen gaar zijn, afgieten. (Prikken met een mes, als je gemakkelijk in het stukje aardappel schuift, is het gaar.)
Maak de aardappelblokjes fijn met een stamper of een puree-pers. Met een puree-pers krijg je een mooiere zalvige puree zonder klonten of stukjes. Met een staafmixer raad ik af, de structuur is dan niet prettig! Verwarm de slagroom in een pannetje, dan koelt de aardappelpuree niet te veel af. Doe er een klontje roomboter en de slagroom bij de puree. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Je kunt de puree 'opleuken' door er een wat versgesneden bieslook of bijvoorbeeld een paar blaadjes tijm doorheen te doen. Een ander soort zout maakt het ook weer grappig, bijvoorbeeld gerookt zout.