Aardappel-preisoep
Handig bij onaangekondigde gasten…;-)
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
35
4-6 personen
4 grote aardappelen, in blokjes gesneden
2 prei, gesneden
4 teentjes knoflook, gesneden
200 ml slagroom
3 kippenbouillonblokjes
2 eetlepels grove mosterd
Klontje roomboter
wat gesneden bieslook
Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin even de aardappelen. Voeg na 3 minuten de prei en de knoflook toe en roer om.
Doe vervolgens 1 ½ liter water in de pan en de bouillonblokjes erbij. Breng het geheel aan de kook en laat nog 30 minuten op een laag vuur koken met het deksel op de pan.
Voeg de slagroom en de mosterd toe en pureer de soep met de staafmixer. Proef! Breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper. Garneer met de bieslook (of ander groen wat je in huis hebt).
· Lekker met een stukje stokbrood uit de oven. Even insmeren met een teentje knoflook, dan wat geraspte kaas erop en gratineren in de oven.
· Lekker als je onverwachts eters krijgt!
· Ook lekker als je gewoon trek hebt in soep en even gauw soep wilt maken!