Piripiri kipvleugeltjes
Lekker bij de borrel
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
30
50
12 stuks
1 kilo kipvleugeltjes
8 Spaanse pepers, in stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
5 teentjes knoflook
5 takjes verse tijm
2 theelepels verse oregano, anders 1 theelepel gedroogde
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels witte wijnazijn
100 ml zonnebloemolie
Zout en versgemalen peper
2 limoenen, in parten
Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de in stukken gesneden Spaanse pepers in een ovenschaal en rooster deze in 15 minuutjes in de oven.
Neem een steelpannetje en verhit hierin op iets meer dan medium hitte de olie. Fruit hierin de ui en de knoflook. Als deze glazig zijn, voeg je vervolgens de tijm, oregano, paprikapoeder en gerookt paprikapoeder toe. Laat dit 2 minuutjes mee pruttelen. Voeg dan de pepers en de azijn toe en pureer vervolgens met de staafmixer. Doe de helft van het mengsel in een ruime kom en wrijf de kipvleugels hiermee in. Laat zeker een half uur in de koelkast marineren, hoe langer hoe beter.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de kipvleugeltjes in een ruime ovenschaal en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel dan de laatste helft van de marinade over de vleugeltjes, en zet de vleugels vervolgens nog eens 25 minuten in de oven.
Serveer met de partjes limoen.
*Op de foto staan andere pepers dan Spaanse. Die kleintjes zijn (veel) heter. De Spaanse peper geeft redelijke hitte, als je het pittiger wilt, kun je dus andere pepersoorten gebruiken. Zorg er dan voor dat je de marinade niet met je blote handen op de vleugeltjes smeert! Je snapt vast wel waarom... en zo'n 'foutje' maakt je maar één keer...