top of page

Peterselie-aardappeltjes (Oostenrijkse)

Door 2 ingrediënten meer zijn gekookte aardappelen heel bijzonder

 Peterselie-aardappeltjes (Oostenrijkse)

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

5

25

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

1 kilo vastkokende aardappelen (liefst nieuwe oogst)

half bosje peterselie, gehakt

1 eetlepel reuzel

grof zeezout, naar smaak

Schil de aardappelen en halveer grote exemplaren. Kook de aardappelen in 15-20 minuutjes net gaar.

Giet de aardappelen af, en zet de pan nog even terug op laag vuur. 

Voeg de reuzel toe en de peterselie, en breng op smaak met wat grof zeezout. Meng alles goed door elkaar.



* In Duitsland en Oostenrijk is de reuzel in de supermarkt te verkrijgen. Dit is dan net als een pakje roomboter verpakt. 

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page