top of page

Appel-bosbes-crumble

Altijd lekker, en zo snel klaar!

 Appel-bosbes-crumble

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

40

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 schaal vol. 6-8 personen

4 goudrenetten

300 gram blauwe bessen

150 gram bloem

150 gram suiker

50 gram havermout

180 gram roomboter, in blokjes op kamertemperatuur

8 gram bakpoeder

2 theelepels maïzena

1 theelepel kaneel

Snufje zout

Verwarm de oven voor op 185 graden. 


Neem een ruime ovenschotel en vet deze in met wat roomboter. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes (niet te groot, ongeveer 2-2 cm.). Verdeel de appelblokjes en de blauwe bessen over de ovenschaal.  Neem van de suiker 2 eetlepels, de maïzena en verdeel die met de kaneel over het fruit. Meng alles door elkaar, zodat het fruit, de suiker, kaneel en de maïzena goed 

vermengd zijn.


Neem een kom en meng hierin de roomboter, bloem, bakpoeder, havermout, de rest van de suiker en het snufje zout. Wrijf het tussen je vingers tot je een soort kruimelig deeg hebt. Verdeel dit over het fruit. Zet de schaal in de oven, en bak deze in 35-40 minuten gaar en goudbruin.


Deze crumble is warm het lekkerst, maar kun je ook koud serveren.



· Lekker met slagroom of een bolletje vanille-ijs.

· Als ‘taart-vervanger’  of als dessert te gebruiken

· Zowel (lauw-)warm als koud te serveren. Maar warm is wel het allerlekkerst!

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page