Appel-bosbes-crumble
Altijd lekker, en zo snel klaar!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
40
1 schaal vol. 6-8 personen
4 goudrenetten
300 gram blauwe bessen
150 gram bloem
150 gram suiker
50 gram havermout
180 gram roomboter, in blokjes op kamertemperatuur
8 gram bakpoeder
2 theelepels maïzena
1 theelepel kaneel
Snufje zout
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Neem een ruime ovenschotel en vet deze in met wat roomboter. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes (niet te groot, ongeveer 2-2 cm.). Verdeel de appelblokjes en de blauwe bessen over de ovenschaal. Neem van de suiker 2 eetlepels, de maïzena en verdeel die met de kaneel over het fruit. Meng alles door elkaar, zodat het fruit, de suiker, kaneel en de maïzena goed
vermengd zijn.
Neem een kom en meng hierin de roomboter, bloem, bakpoeder, havermout, de rest van de suiker en het snufje zout. Wrijf het tussen je vingers tot je een soort kruimelig deeg hebt. Verdeel dit over het fruit. Zet de schaal in de oven, en bak deze in 35-40 minuten gaar en goudbruin.
Deze crumble is warm het lekkerst, maar kun je ook koud serveren.
· Lekker met slagroom of een bolletje vanille-ijs.
· Als ‘taart-vervanger’ of als dessert te gebruiken
· Zowel (lauw-)warm als koud te serveren. Maar warm is wel het allerlekkerst!