top of page


Zwiebelrostbraten

Jum! Dit eet ik vaak in ‘die Heimat’

 
Zwiebelrostbraten

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

20

gemiddelde waardering 2 uit 5

2-3 personen

Vlees:

3 steaks of entrecôtes

Klont roomboter

Zout en versgemalen peper

Saus:

50 gram roomboter

1 uitje, gesnipperd

20 gram bloem

150 ml rode wijn

200 ml runderfond (liefst met zo min mogelijk zout er in)

Zwiebeln:

3 uien, in schijfjes

1 eetlepel paprikapoeder

1 snuf zout

80 gram bloem

Zonnebloemolie om in te frituren

Zwiebeln:

Neem een ruime pan en doe hier ruim zonnebloemolie is (of gebruik je frituurpan). Doe de schijfjes uien in een ruime kom. Voeg hier de bloem, het paprikapoeder en het zout aan toe. Meng even goed door elkaar. Wel voorzichtig, zodat de uien niet allemaal ‘knakken’. Verwarm de olie op 160 graden en bak hierin in meerdere porties (afhankelijk hoeveel olie je hebt gebruikt) de uitjes goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.


Vlees:

Neem een koekenpan en laat hierin de boter smelten. Doe wat zout en versgemalen peper aan beide kanten van de steaks/entrecôtes. Bak de entrecôtes of steaks aan beide kanten mooi bruin, maar wel dat de binnenkant nog mooi rosé is. Zet apart en bedek met wat aluminiumfolie.


Saus:

Gebruik het vet dat in de koekenpan is van het vlees. Bak hierin het gesnipperde uitje aan. Zodra deze gaat zweten, doe je de bloem erbij en roer om. Laat dit een minuutje of 1-2 bakken. Blus je het af met de rode wijn. Laat de alcohol verdampen (dat kun je ruiken). Als de alcohol verdampt is, kun je de fond toevoegen. Laat de saus inkoken, zodat je een mooie dikke saus krijgt.


Samenstellen:

Doe een gebakken steak of entrecote op een bord. Verdeel hier een sauslepel saus over en vervolgens een hand vol gebakken Zwiebeln.· Lekker met friet en appelmoes of een groene salade!

· Let op het zoutgehalte in de fond. Als de saus inkookt, kan het namelijk erg zout worden als daar veel zout in zit en je de saus hebt laten inkoken!

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page