top of page


Lasagne met kip en truffel

Beetje werk, maar zo lekker!

 
Lasagne met kip en truffel

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

30

40

gemiddelde waardering 2 uit 5

4 personen

Vulling:

750 gram kippendijen

400 gram champignons, in stukjes gesneden

1 uitje, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geraspt

1 bosje peterselie, gehakt

2 eetlepels truffeltapenade

80 gram prosciutto, uitgebakken en in stukjes gehakt

Zout en versgemalen peper, naar smaak

Wat roomboter om in te bakken


Saus:

100 gram roomboter

100 gram bloem

500 ml melk

50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

50 gram cheddar, geraspt

50 gram gruyère, geraspt

50 gram belegen kaas, geraspt (als laatste over de lasagne!)

1 eetlepel Jalapeno’s, gehakt

2 theelepels knoflookpoeder

2 theelepels uienpoeder

Zout en peper naar smaak


Lasagnevellen (9-12, afhankelijk van de ovenschaal grootte)

Snijd de kippendijen in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan in wat roomboter, met wat zout en versgemalen peper naar smaak, gaar en goudbruin. Schep uit de pan en zet apart. Doe nog wat roomboter in de pan en bak hierin de champignons aan. Zodra deze het meeste vocht hebben verloren, voeg je de gesnipperde ui en de knoflook toe. Bak deze mee. Als de ui glazig gebakken is, voeg je de helft van de gehakte peterselie erbij. Doe de truffeltapenade bij de champignon mix en roer om. Zet apart.


Maak dan de saus. Neem een ruime steelpan en laat hierin de roomboter smelten. Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem erbij. Roer om en laat het geheel op laag vuur zachtjes een paar minuten garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe terwijl je roert. Je krijgt nu een mooie egale massa. Als je een mooie dikte aan de saus hebt, kun je de geraspte Parmezaanse-, cheddar- en gruyèrekaas toevoegen en laten smelten in de saus. Voeg dan de gehakte jalapeno’s, het uienpoeder en het knoflookpoeder erbij. Roer om. Als laatste op smaak brengen met wat zout en versgemalen peper.


Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een ruime ovenschaal en verdeel wat van de saus over de bodem. Leg hier de lasagnevellen op, zodat je een deegbodem krijgt. Verdeel hier een derde van de prosciutto, een derde van de champignon mix en de gebakken kip over. Leg hierop weer vellen lasagne. Herhaal dit nog twee keer. Sluit af met een laag van de saus, en verdeel hier de geraspte belegen kaas over.


Zet de schaal in de oven en bak deze in 35-40 minuten gaar en goudbruin.




· Heb je alleen maar (extra) belegen kaas in huis? Gebruik die in plaats van de verschillende kaassoorten.

· Gebruik je verse lasagne-vellen? Verkort dan de baktijd met ongeveer 15-20 minuten.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page