top of page


Hartige wafels

Als (verwen-)ontbijt of lunch

 
Hartige wafels

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

25

gemiddelde waardering 1 uit 5

6 wafels

200 gram bloem

200 ml melk

2 theelepels bakpoeder

80 gram oude kaas, geraspt

2 eetlepels bieslook, vers en fijn gehakt

60 gram roomboter, gesmolten

1 ei

Zout en peper

· Beleg, wat je maar wilt

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een ruime kom en meng met een garde tot een egaal en klontvrij mengsel.


Verwarm het wafelijzer en bak hierin de wafels gaar en goudbruin.


Beleg de wafels met wat je in huis hebt aan hartige beleg. Denk bijvoorbeeld aan gerookte zalm in plakken of moten, kruidenkaas, yorkham, serranoham, kaas, komkommer, tomaat of radijsjes.




* Heb je geen wafelijzer? Gebruik dan een grillpan of elektrische grill.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page