top of page

Côte de boeuf van de Kamado (Of Tomahawk)

Met een heerlijke rooksmaak

Côte de boeuf van de Kamado (Of Tomahawk)

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

60

30

gemiddelde waardering 3 uit 5

3 personen

1 Côte de Boeuf van 1.5-2 kilo

Verwarm de Kamado voor met houtsnippers. Zodra de houtskool goed warm is, kun je het deksel sluiten met de luchtschacht boven en de onder op een kleine kier, zodat de temperatuur rond de 100-110 graden is. Plaats de plate-setter voor indirecte hitte  boven het houtskool en zet hierboven het rooster. Leg het vlees op het rooster, sluit het deksel en laat het vlees in ongeveer 1 uur tot anderhalf uur roken. (Tot een kerntemperatuur van ongeveer 45-48 graden.)


Haal het vlees van het rooster en zet apart. Haal de plate-setter weg, en verhoog de temperatuur naar 230 graden met behulp van de luchtschachten. (Zet deze helemaal open.) Zodra je de juiste temperatuur hebt, kun je het vlees terugplaatsen. Schroei het vlees aan beide kanten mooi dicht. Zodra je een kerntemperatuur van 55-60 graden hebt, haal je het vlees van het rooster en laat het even bedekt met wat aluminiumfolie een kwartiertje rusten. Op deze manier kom je tot een kerntemperatuur van 60-65 graden en is het vlees perfect rosé van binnen.


Mijn Côte de boeufs hadden een gewicht van 1,5 tot ruim 2 kilo. Die van 2 kilo heb ik dus iets langer moeten garen dan de lichtere van gewicht.*De rooksmaak die je met een Kamado en met het gebruik van hout-chunks of snippers krijgt is echt zalig! (En dan van bijvoorbeeld whisky-vaten.)

*Lekker met zelfgemaakte Chimichurri

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page