top of page
  • Monique Jansen

Tadááá


Eindelijk dan de foto en het recept van de knolselderijsoep!!Deze soep is zo gemakkelijk te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en is binnen de kortste keren klaar. Ik maak deze vaak als er vrienden in de herfst of winter komen eten. Het is een soort soep waar je je heel 'rijk' door voelt, zalvig-romige verwennerij. Ik eet deze soep soms met Hollandse garnaaltjes als een piramide gestapelt in het midden, of met een beetje truffelolie en een uitgebakken stukje spek ernaast of zoals op de foto met croutons en truffelolie. Die truffelolie er in is echt een aanrader, die smaak past perfect bij de knolselerij.


In Woerden zou vandaag de 'Woerdense Koeienmart' plaatsgehad hebben. Helaas heeft deze geen doorgang kunnen hebben, net als de 'Nacht van Woerden'. Met de Koeienmarkt wordt altijd door de Woerdenaren altijd traditioneel Erwtensoep gegeten. Veel horeca-bedrijven hebben nu in plaats van volle terrassen en gasten binnen deze soep in hun afhaal/bezorg-service gedaan. Ik moet bekennen dat ik bij de temperatuur van vandaag niet aan snert heb moeten denken, veel te warm vandaag. Nu ben ik Woerdense 'import', dat zal het wel zijn;-) Vandaar dat het vandaag twee andere soepen geworden zijn. Die erwtensoep komt wel een keer online zodra het kwik verder gedaald is.De tweede soep die vanaf vandaag online staat, is een flespompoensoep. 'Wat te doen met een flespompoen'... Nou ja, soep maken dus. Deze heeft, doordat je de pompoen eerst roostert is de oven, een lichte gril/rooksmaak. Doordat er een snufje kaneel inzit, verwarmt deze soep je vanuit je buik.


Vandaag bij ons wekelijkse koffieuurtje (gelukkig kan dat wel doorgaan) was één van de dames jarig. Doordat wij ons kopje cappuccino helaas niet daar kunnen nuttigen, kregen wij een zelfgebakken koekje mee voor onderweg naar huis. Die was echt zalig! Een oud familie-recept dat wel gedeeld mocht worden. Ik ben deze koekjes aan het voorbereiden, en hoop deze morgenavond af te kunnen bakken. Nu leek het mij leuk om er een paar pecannootjes in te doen. Als het lekker wordt, zal deze 'moeder die elke dag thuis is en koekjes bakt' het recept op de site zetten;-) Maar eerst de gefine-tunde pruimentaart proeven... die komt net uit de oven en walmt op het aanrecht.214 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page