top of page
  • Monique Jansen

Tóch zonnige dagen

Bijgewerkt op: 6 sep. 2021


Hoewel het zwembad is leeggepompt, de kist van de loungekussens is schoongemaakt en klaar om gevuld te worden, de tuin gedeeltelijk gereed gemaakt is voor de herfst en bij mij de herfstblues waren begonnen, hebben we toch kunnen genieten van een paar heerlijke dagen. Op donderdag met Cas en Elly afgesproken om kleiduiven te gaan schieten. Zodra wij de baan op gingen, brak de zon door en werd het zelfs heet. Er zaten een paar lastige duiven tussen, maar het lukte deze te kunnen schieten. Samen gezellig lunchen op het terras en ook nog kunnen genieten van een mooie auto en een paar oude ‘truttenschudders’ die op de parkeerplaats stonden. Op vrijdag hebben wij in de avond bij een vriend gegeten. Het is altijd prettig als er iemand voor je heeft gekookt, los van het feit dat het fijn is elkaar weer te zien. Zaterdag stond in het teken van brengen en halen. In totaal heb ik ruim 4 uur in de auto verbracht.


Oudste zoon had een festival en had gevraagd of ik hem kon brengen en halen. Hij en zijn vrienden hebben genoten, en ik vind autorijden gelukkig leuk. Bij het ophalen zijn manlief en ik samen gegaan. Ik vind het samen met hem in de auto zitten ook hartstikke gezellig! Beetje kletsen, rondkijken of stiekem zijn stoelverwarming aanzetten. 😈Het samen met de kinderen uit eten gaan is al meerdere weekenden een uitdaging. Dan is de één weer de hort op, moet de ander weer werken… Of zoals nu, moet er eentje werken en zit het restaurant vol op de tijd dat wij wel gezamenlijk konden. Manlief en ik hebben toen maar besloten samen buiten de deur te gaan eten. Het werd Thais, bij ons favoriete Thaise restaurant, River Kwai aan de Oude Gracht in Utrecht. Ik kan op z’n tijd zo’n verschrikkelijke trek hebben in Thais eten! Ik speur altijd de kaart af wat ik die avond ga bestellen, maar kom eigenlijk bijna altijd op dezelfde gerechten uit, omdat ik die simpelweg het allerlekkerst vind.


Als voorafje de traditionele garnalenkoekjes en de deegvelletjes gevuld met een pasta van garnalen en krab (waarom kiezen…), vissoep met citroen en laos (lekker pittig) en als hoofdgerecht de rode biefstuk curry met kousenband en bamboescheuten met witte rijst en de salade met komkommer, tomaat en rode ui. Die laatste gerechten hebben 4 sterren wat de mate van scherpte aangeeft. Maar daar bestel ik dan nog wat vissaus met fijngesneden pepertjes bij. Jum! Terwijl ik dit schrijf, loopt het water me weer in de mond. Wij komen al best wat jaren bij dit restaurant. Wij zijn wel eens bij andere Thaise restaurants beland, maar deze heeft gewoonweg de beste keuken.


Vandaag het recept van een Pastilla met vis. Over de oorsprong van dit gerecht is nogal wat tegenstrijd. De ene theorie geeft aan dat het vanuit Algerije naar Marokko is gebracht, de andere dat het door Moorse Moslims vanuit Andalusië naar Marokko is gebracht. Hoe dan ook, het is een lekker gerecht, vergevingsgezind en weer eens iets anders dan aardappelen, groente en vlees. Vooral de combinatie van de vulling met het knapperige filodeeg is echt superlekker. Er zijn meerdere manieren van vullen van dit gerecht, zo kun je deze ook met lamsvlees of duif maken. Die komen ook nog wel een keer online. Omdat ik nu deze had gemaakt en hier niet vergeten ben foto’s van te maken, krijg je nu de vis-variant. Veel kookplezier en geniet van de komende mooie herfstdagen!56 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page