top of page
  • Monique Jansen

Paté als therapie


Op de dag dat Sonny zou gaan hemelen heb ik deze Reepaté gemaakt. Koken werkt een soort therapeutisch voor mij. Met iets bezig zijn, beetje afwegen, snijden en hakken. Vooral dat hakken was erg fijn. Ik moest voor de paté het vlees goed fijn maken met het hakmes. Ik liet ‘per ongeluk’ een paar stukken vlees van het aanrecht vallen, en daar heeft Sonny nog even goed van gesmuld. Het is geen moeilijk recept, maar sommige dingen zijn wel handig om even te zien wat ik bedoel in een recept. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk foto’s tijdens het werkproces te maken. Het is leuk om te maken en je hebt een mooi gerecht als je vrienden te eten krijgt (en we kunnen er gelukkig weer meer dan twee of vier uitnodigen!) Serveer er een broodje bij en eventueel een beetje cranberry-compote. Wij hebben de paté soldaat gemaakt bij onze vrijdagmiddagborrel.

Het is wennen dat onze Sonny er niet meer is, maar gelukkig is Soof er nog. Het huis is dus niet ‘leeg’ en er is altijd eentje blij dat je weer terug komt als je even iets in de grijze bak buiten hebt gegooid. Ik kreeg ook weer nieuwe filmpjes en foto’s door van het nestje pups van de fokker. We hebben dus ook echt iets leuks om naar uit te kijken. Met Soof gaat het best goed intussen. Die heeft de eerste paar dagen haar draai niet kunnen vinden op het veld.


De laatste bruine kip, ons Twents hoen, is een beetje zielig op het moment. Haar zusje was zaterdag niet lekker, en toen ik haar oppakte voelde ik haar borstbeen helemaal uitsteken. Die dag hebben we ook afscheid van haar moeten nemen.

Waarschijnlijk een parasiet volgens de dierenarts. De twee Brahma’s zijn echt ‘samen’, dus Twents hoen Sien is een beetje zielig alleen. Ik heb haar daarom maar even in de bijkeuken gezet en haar daar wat lekkers te eten gegeven. Dat vond ze wel leuk, en ik ook. Terwijl ik dit schrijf, zit ze weer even in de bijkeuken. De Twentse hoenderen zijn echt goed tam te krijgen. Ik wil een kameraadje voor haar erbij halen, maar moet nog even kijken wanneer. Dat wordt best een dingetje trouwens, als die pup straks komt. Ik moet die pup wel duidelijk maken dat de katten en de kippen bij onze roedel horen. Soof heb ik als pup ook een keer flink moeten waarschuwen toen ze achter het ‘levende speelgoed’ aanging. Maar ook dat is goed gekomen.

Vandaag heerlijk paard gereden. Terwijl ik een slechte rug had vandaag, en Theo echt lelijk deed met opzadelen en aansingelen. Maar op één of andere manier ben ik met een betere rug van het paard gestapt. Hij was vandaag ook goed voorwaarts. Daarna met onze groep gezellig cappuccino enzo gedronken en de koekjes die ik voor mijn blog had gemaakt gegeten. Wat hebben we weer gezellig bij kunnen kletsen! De dagen en avonden zijn verder goed gevuld met werkzaamheden voor zowel de NOJG als de WBE. Morgenavond heb ik de eerste puppy cursus online. Ik heb er nu al veel zin in!


Ik werd vanmorgen gebeld door jachtvriend Jan. Hij heeft twee prachtige draadharen en gaf me nog tips voor het uitzoeken van de pup. Er zijn allerlei theorieën over het uitzoeken van je nieuwe pup.

Dat je de pup moet nemen die als eerste naar je toekomt. Of de pup die komt als je klapt in je handen. Ik moest heel hard lachen toen hij vertelde dat, toen hij Thor uit ging zoeken, er 10 pups op hem af kwamen rennen… en ze allemaal op hem doken en bij hem wilden zitten… Ga er dan maar eens eentje uitkiezen! Wij gaan de 26e kijken, dan kunnen ze wel al lopen. Dit wordt voor het eerst dat wij zo een hondje uit gaan kiezen uit een nest. Niet dat ik denk dat ik nu al kan zien wat voor karakter de hondjes hebben. De fokker weet wat ik zoek, hij zal vast zijn kennis en ervaring gebruiken om te kijken welke pup waar naartoe gaat. Als het maar een leuke hond is, en als ik zie hoe de moederhond is, gaat dat vast goed komen.47 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Verwachtingen

bottom of page