top of page
  • Monique Jansen

Ja; Wéér een groene soep, maar nu een koude;-)


Wéér...Dat dacht ik ook toen ik toch besloot deze te plaatsen. Het was gister zo verschrikkelijk heet, en het wordt komend weekend weer zo warm. Vandaar dat ik een Gazpacho-recept plaats. Maar nu een groene in plaats van de rode.


Deze groene Gazpacho, gepimpt met wat ricotta en croutons, is echt lekker met warm weer. Vaak heb je, als het zo heet is, minder trek, laat staan zin om te koken. Deze soep kun je de avond (als het wat is afgekoeld) van tevoren klaar maken en aangezien je deze koud eet, heeft het alle tijd om af te koelen in de koelkast. Ik moet wel altijd op de kinderen letten, die snoepen steeds in het voorbij lopen van de croutons. dan maak ik al extra, maar er zijn er opeens heel wat minder op het uitlekpapiertje...


De ricotta maakt deze soep 'rijk' van smaak, de croutons geven het een lekkere 'bite'. Boordevol vitamines, wat wil je nog meer?


Na al het kokkerellen een week voor mijzelf. Ik ben 2 dagen bij vrienden in Friesland geweest. Het is altijd genieten als ik daar ben, en ik word zo ongelooflijk in de watten gelegd, dat is ook wel eens prettig. Morgen vertrek ik voor 5 dagen naar Duitsland, jagen met vrienden. Twee van de groep zijn er al een paar dagen, en hebben al veel wild gezien. We gaan het weer meemaken. Ik heb er in elk geval ontzettend veel zin in! Het eerstvolgende blog zal daarom niet op woensdag zijn, maar een paar dagen later.


45 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Verwachtingen

bottom of page