top of page
  • Monique Jansen

Grove paté vandaag


Vandaag heb ik een lekker recept voor je als je iets lekkers en moois aan je vrienden wilt voorschotelen of gewoon zin hebt om op een mooie nazomerse weekenddag in de tuin wilt genieten van een drankje en een lekker hapje, Grove paté. Het is niet moeilijk om te maken, je hebt er geen machine voor nodig maar wel een oven, en verder wat geduld om de paté eerst af te laten koelen. Lekker met een beetje toast, een stukje stokbrood en een cornichon ernaast. Deze heb ik een paar keer moeten maken om het recept zo te krijgen dat ik er tevreden mee was.

Ik had mijn ‘oude’ vriendin Kessa aan de telefoon, zij is anti-koken. Haar expertises zijn op andere vlakken. Ze kan ervan genieten als ik over kokkerellen vertel, maar zij zal zelf nooit een pannetje pakken omdat ze ergens trek in heeft. Ik vertelde haar dat het recept van de Grove paté nu eindelijk was zoals ik het wilde. Dat ik deze vaker had moeten maken, en dat er bij mij van alles ook mis gaat als ik aan het kokkerellen ben. Zo had ik op dinsdagavond ‘nog even gauw’ iets willen maken voor Wodkawoensdag. Maar ik was moe, had weinig tijd en eigenlijk hele slechte zin. Dat is een hele slechte combinatie bij kokkerellen. In plaats van 10 minuten te mixen, vond ik het na 5 minuten wel welletjes. Bij het beslag in de pan gieten, had ik ook niet goed op zitten letten en in plaats van bij de eerste batch de helft, veel te weinig in de pan gegoten. De tweede ‘pannenkoek’ werd daardoor veel dikker dan de eerste, en omdat ik veel te kort de mixer had gebruikt, waren beide totaal niet luchtig en veel te compact. Ook geen geduld bij de karamel tussen de soort pannenkoeken te doen. Een laag was nog niet genoeg gekoeld, waardoor deze ook over het bord was gaan ‘lopen’ in plaats van tussen de lagen te blijven zitten. Bij Wodkawoensdag waren ze opgelucht, want bij mij gaat kennelijk ook wel eens van alles mis. Dus na ‘Oma’s natte pruimencake’ van vorige week, hadden we nu ‘Oma’s ongelukje’. Gelukkig hadden we een heerlijk drankje dat Anja had meegenomen, de Salted Caramel van Baileys.

Maar ook die middag ging het niet helemaal goed. Jachtvriend Cas zou komen eten, omdat hij toch ‘in de buurt’ was. Ik had bedacht een gezonde Caesar Salad te maken, zodat wij daarna zonder schuldgevoel de calorieënbom Sticky toffee pudding als dessert konden eten😉. Voor zowel de salade als het dessert kon ik veel van tevoren klaar maken, zodat ik alleen nog de dressing hoefde te maken en daarna samen te voegen. Zo was ik de kip (ik heb deze met kipfilet gemaakt), aan het paneren en bakken, maar tegelijkertijd ook de croutons aan het bakken. Daar ging het mis, ik was mijn handen aan het wassen omdat er veel bloem, ei en panko aan kleefde. Ik rook iets aanbranden, maar dat kon niet de kip zijn, die had ik net in de pan gedaan. Het waren de croutons… Hoe vaak me dat al niet gebeurd is. Ik zeg altijd dat als je croutons of pijnboompitten bakt of roostert, je bij de pan moet blijven. Maar ja, ik doe het zelf ook niet altijd. Gelukkig had ik voldoende brood voor de tweede poging en ben ik braaf bij de pan gebleven. De salade was lekker, maar k miste iets… bleek dat ik vergeten was de knoflook toe te voegen, en dat is wel een smaakmaker in de dressing. Beetje jammer. Gelukkig was het dessert wel gelukt, om de boel nog even ‘dicht te smeren’.

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page