top of page
  • Monique Jansen

España ❤️😎

Bijgewerkt op: 26 sep. 2022Ik hou van Spanje. Toen manlief en ik in 2007 in Andalusië een rondreis hebben gemaakt, ben ik op slag verliefd geworden. Het klimaat, de architectuur, oude stenen, maar zeer zeker ook het slenteren door de straatjes en de hele dag door een tapas met een wijntje geserveerd kunnen krijgen. Voor ons vertrek had ik eerst nog een ochtend op de ganzen en ook nog een Culinair Jagerstreffen met ons NOJG-bestuur georganiseerd. Dat was weer heel erg gezellig. Er werd getoond hoe je een ree uit elkaar haalt, hoe je ganzenborsten kunt roken, Unique was er met een kraam met allerhande jacht- en outdoorartikelen en de schietsimulator had een kraam waar je kon schieten op lopende- of vliegende ‘doelen’.

Een jachtvriend van Elly had weer heerlijke ganzengrillworst en ganzenbitterballen gemaakt en Slagerij Blonk had zalige broodjes met onder andere ganzenrookworst. Jachthoornblaasgroep Lopikerwaard liet een paar deuntjes horen, met voor het eerst een gedeelte van een aangeschaft tenue. Het opruimen was snel gedaan met onze groep en daarna huiswaarts, want mijn wekker ging om 3.00 uur.


In de regen en de kou vertrekken en een paar uur later sta je alweer buiten in het zonnetje met (toen nog) 26 graden. Manlief en ik hebben onze huurauto opgepikt en zijn daarna naar onze eerste stad gereden, Murcia. Daar aangekomen bleek er een groot vijfdaags feest in de stad te zijn. Vielen wij even met onze neus in de boter! Het was rond lunchtijd dat wij onze koffers bij het appartementje hadden gedropt, even andere kleding aan en hup, klein rondje slenteren door de stad om vervolgens op een terrasje een paar tapas te eten met een lekker wijntje! Na 2 nachten doorrijden naar de volgende stad en daar hetzelfde verhaal… koffers droppen, stadje verkennen en heerlijk een paar tapas uitproberen met een wijntje. Niets moet, alles kan. Daardoor is het echt even op adem komen.


Bij onze vorige reis was er in de steden net iets meer te bezichtigen dan hier. Maar manlief en ik moesten beiden echt even onthaasten, dus iets minder bezichtigen was dit keer geen straf. De derde stad die wij aandeden was Toledo. Ook daar hadden wij weer een appartementje midden in de stad. Vanuit daar hebben we wel nog ‘de molens’ van Don Quichotte bezichtigd, maar verder hebben we heerlijk in de stad vertoefd.


Onze laatste stop was Madrid. Ik ben hier nu al een paar keer geweest, en ik voel me daar echt een soort ‘thuis’. Ik schrok toen het restaurantje waar ik graag weer wilde eten, El Buo, geen plek meer had voor een reservering, maar het bleek gewoon dat je aan kon waaien en gewoon even moest wachten als je een tafeltje wilde en er op dat moment nog geen plek was. En wat heb ik daar weer heerlijk gegeten. Het is alleen jammer dat ze daar niet aan ‘halve porties’ doen. Op deze manier kun je lekker eten, maar niet van alles uitproberen. Zij hebben prachtige Tortilla’s gevuld met van alles en nog wat. Ik ga die echt nog wel een keer eten, maar ik zie telkens andere zalige dingen op de kaart staan, die mij net weer iets meer aanspreken dan een tortilla (die kan ik thuis ook maken, maar dan geen gevulde).

We hebben wel twee dagen regenbuitjes gehad, maar de temperatuur was nog steeds heerlijk, zo rond de 27-29 graden. Op zondag hadden we een late vlucht, en hebben we nog van de stad kunnen genieten. Daar heb ik nog voor het eerst gefrituurde zee-anemoon gegeten. Nu is bijna alles uit de frituurpan lekker (behalve spruitjes…). Het was wel erg wennen om dan met 11 graden, regen en wind in Nederland het vliegtuig uit te stappen.

Eenmaal thuis ben je ook snel weer in je ‘oude ritme’ met de ‘Neverending story’ de was, boodschappen doen, koken en vrijwilligerswerk. Om toch een beetje in de Spaanse sfeer te blijven, heb ik vandaag mijn recept van de Kip met knoflook, laurier en sherry voor je online gezet. Heel smaakvol, even in een pan gooien en laten pruttelen. Geroosterd of gekookt aardappeltje erbij en nog wat sperzieboontjes of een salade. Gewoon een hufterproof gerecht, en dat is maar goed ook na alle overdaad aan hapjes en drankjes van de afgelopen week. Ik hoef geen maatje 34/36 meer van vroeger, maar nu zitten mijn broeken toch wel een beetje strakker dan voorheen. Nu gaan we weer ‘normaal’ doen met eten, hoe jammer ik het ook vind om dat hardop te schrijven… Maar ja, als je altijd vakantie zou hebben, zou het ook allemaal niet meer speciaal zijn.48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page